Thursday, October 16, 2008

De ce?

Nu vi se pare ca lumea in care traim e cu curu'n sus?

Adica de ce dracu ne bucuram mai mult la victoria echipei favorite decat la descoperirea unei chesti care duce la progresul umanitatii? Sau de ce sarbatorim festivalul vinului cu mai mult fast decat descoperirea penicilinei de catre scotianu` ala... Alexander Fleming? De ce 1 Decembrie nu e o sarbatoare in adevaratul sens al cuvantului? Adica noi in loc sa ne bucuram de ziua nationala precum americanii(nu ii suport pe americani, dar 4 iulie e o sarbatoare cum ar trebuii sa fie si la noi 1 decembrie), mergem la cimitire, plangem si bocim toti soldatii necunoscuti din lume. Nu ma intelegeti gresit, tot respectul pentru cei care si-au dat viata pentru tara noastra, insa nu cred ca ar trebuii sa ne limitam la parada militara, cantarile comuniste si bocetele in cimitire. Noi de ce nu avem focuri de artifici?

De ce religia, culoarea pieli sau istoria stau in calea unirii noastre? Pana cand nu vom invata sa trecem peste toate aceste concepti idioate nu vom reusi sa progresam ca si rasa. Tind sa cred ca suntem condamnati la uitare, omenirea nu va fi niciodata unita! Poate daca va aparea un pericol iminent care ne va ameninta specia vom reusi sa ne unim ca sa depasim acel obstacol. Insa cum vom trece de acel hop polemicile vor aparea din nou si ne vor dezbina.

Sumbre ganduri am la ora asta, toamna e de vina...

1 comment:

Pau Pau said...

Pt ca atunci cand echipa preferata castiga e motiv de beute, la fel si la festivalul vinului, pentru ca romanul nu e patriot numai atunci cand este vorba despre Nadia Comaneci sau alte nume sonore, in rest ne este rusine.
Pt ca noi stim sa fim uniti numai daca ne impinge cineva de la spate sau daca e in joc bunastarea noastra personala. Pt ca daca noua ne este bine, nu mai prea conteaza restul.